Ide i at gøre små-øer økologiske

Formanden for Sammenslutningen af danske småøer, Dorthe Winther, ser med glæde, at landbruget på småøerne prøver at overleve ved at lægge om til økologi.

"Store landbrug på øerne kan ikke klare sig. Restriktionerne i at dyrke landbrug i Danmark gør det endnu sværere at være landmand på småøerne. De store dyrehold kan ikke være på småøerne. Men når det bliver så umuligt at dyrke konventionelt landbrug, så er den økologiske vinket god - en god reklame for øens specialprodukter, det giver bedre mulighed for at passe på grundvandet, der er meget følsomt på øerne, og det er med til at øge biodiversiteten.

Gratis fragt?

I oktober kommer en rapport fra et udvalg nedsat af Indenrigsministeriet. Her håber Dorthe Winther, at der vi vise sig muligheder for at få omkostninger til fragt sat ned - det er det, der er med til at gøre erhvervslivet meget besværligt.

"Har man folkeregisteradresse på en småø, kan man gratis tage færgen (med en cykel) - tænk, hvis man kunne fragte gods gratis til og fra øerne," siger Dorthe Winther.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle