Ingen må komme i klemme på regnefejl

Af Martin Merrild, formand, Landbrug & Fødevarer

Det er desværre langt fra noget særsyn, at vi må konstatere, at vores produktion reguleres på et tvivlsomt eller decideret fejlagtigt grundlag. Fod- og regnefejlene i det offentlige er efterhånden lige så almindelige som byger på en klassisk dansk sommerdag.

Senest er det kommet frem, at der igennem et årti har været en regnefejl i det system, som er baggrund for miljøgodkendelser af husdyrbrug.

Miljøstyrelsen er nu gået i gang med at finde frem til de ansøgninger, hvor fejlen kan have haft betydning for afgørelsen, og derefter vil landmanden og hans hjemkommune blive orienteret.

Vi ved ikke, om der er gode projekter, som har fået afslag på grund af fejlen, eller om nogen har fået en godkendelse, som ikke var givet, hvis fejlen ikke havde eksisteret, og vi ved heller ikke, hvad konsekvenserne i givet fald bliver.

Det er selvsagt godt, at fejlen findes og rettes. Det ændrer dog ikke ved, at en systemfejl i det offentlige nok engang efterlader landmænd med usikkerhed om, hvilke betingelser, de reelt har at drive deres produktion på – og om de kan regne med at afgørelserne hviler på ordentlig faglighed.

Miljøministeren har lovet miljø- og fødevareudvalget, at hun til september vil kunne fortælle mere om omfanget og konsekvenserne af fejlen.

Vi følger naturligvis sagen tæt. Det er helt afgørende, at ingen landmænd må komme i klemme eller stilles ringere, fordi der nok engang ikke har været styr på tallene hos myndighederne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle