Ja tak til digitale løsninger, der gavner landmændene

Teknologiens muligheder for at udvikle og effektivisere produktionen har altid interesseret Torben Thomsen, som har været frontløber på flere nye metoder, blandt andet brugen af GPS til positionsbestemt planteavl.

Derfor har plante- og griseproducenten fra Ebberup selvfølgelig også tænkt over betydningen af, at landbrugsaktiviteten nu kontrolleres via satellitbilleder. Han vurderer, at landbruget har fordel af, at kontrollen digitaliseres.

»Jeg har det sådan, at hvis der kommer noget ny teknologi som vi kan få udbytte af at bruge uden at der samtidig er åbenlyse ulemper, så er det bare med at komme i gang og tage det til os. Generelt kan vi jo sagtens tåle at få dokumenteret vores produktion. Det tænker jeg også er tilfældet med den nye kontrol, så umiddelbart ser jeg ingen grund til ikke at hilse det velkommen. Det kan forhåbentlig også hjælpe os med at blive fri for nogle af de alt for mange datoer, som vi skal forholde os til,« siger Torben Thomsen.

God mening

Vigtigt for ham er, at der ikke bliver et ekstra lag kontrol, men en effektivisering som sparer penge.

»Satellitkontrollen er ikke en ekstra kontrol, men en erstatning. Den sparer nogle personers indsats på jorden, og man kan nøjes med at sætte ind med fysisk kontrol de steder, hvor der reelt er tvivl, om reglerne er overholdt. For mig at se giver det god mening i forhold til at bruge ressourcerne på den rigtige måde. Jeg synes heller ikke, at man som landmand rigtig kan have noget imod det nye system. Er der styr på tingene i markbruget, så er der jo ingen problemer for os, hvis ellers systemet fungerer, som det skal,« siger Torben Thomsen.

Han har selv har været inde at kigge på satellitbillederne, som har været tilgængelige siden i mandags, blandt andet via landmand.dk.

»Så vidt jeg kan se, er der vist nogle fejl i det, men der skal selvfølgelig også ske en indkøring. Det er vigtigt, at der er styr på teknikken, og at det ikke bliver os landmænds problem, hvis teknikken gør knuder.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle