JF-koncernen skal sælges i flere dele

Den store tyske klump af JF Stoll-koncernen var til salg for et par år siden. Ingen købere meldte sig. Hvis der kommer en køber, så er det oplagt, at JF's frontlæsser og græsdivisioner fortsætter hver for sig.

Fremtiden i JF-koncernen er en opsplitning af koncernens danske og tyske divisioner med nye ejere.

Det siger den ny adm. direktør, Kristian Steinholm, for koncernens danske afdeling i JF Fabrikken, der er synonym med divisionen, som primært producerer maskiner til græsbrug.

"Der er synergier mellem frontlæsserproduktionen og græsmaskinerne. Men jeg vurderer ikke, at de er store nok. Da Stoll kom ind, havde man produkter, som gav mening i forhold til JF's sortiment. I dag er der ikke nogen stor sammenhæng mellem at sælge græsmateriel og frontlæssere," siger direktøren.

Stadig i familieeje

For få år siden annoncerede JF Stoll-gruppen lignende planer, da Stoll-fabrikken blev sat til salg.

Dengang fortalte den ene af ejerne, Jan Freudendahl, at familien bag koncernen ikke havde kapital til at videreudvikle Stoll yderligere.

Jan Feudendahl ejer stadigvæk gruppen sammen med sin bror, Jørn Feudendahl, via selskabet Freudendahl Invest. Brødrene er sønner af JF's grundlægger, Jens Freudendahl.

Brødrene har i dag trukket sig tilbage fra den daglige ledelse. Jan Feudandahl sidder stadigvæk med i selskabets bestyrelse, hvor Nordea efter LandbrugsAvisens oplysninger også udøver sin indflydelse i selskabet.

Ifølge Kristian Steinholm er det helt åbent, at koncernen er i gang med et generationsskifte, hvor det er eksterne kræfter, som skal tage over.

"Der kom en anden ledelse for tre år siden. Man har erkendt, at der skal et eksternt generationsskifte til. Hvis der kommer nogen og byder på det hele, og prisen er i top, så tror jeg, at den bliver solgt," siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle