Juletræsproducent fylder 70 år

70 Fredag 16. marts fylder Peder Østbjerg 70 år. Han blev uddannet LDer i 1972. Han fik på et efterfølgende studie i Agro Tecnology i Wageningen i Holland i 1973 indsigt i den første teknik til malkerobotter og computerstyrede foderanlæg. Peder Østbjerg vendte tilbage til Tectum/DLAM (Andelsmaskingruppen) i Ullerslev i 1985, og med en HD i organisation og afsætning i bagagen bestod arbejdet nu primært af omstruktureringer og virksomhedsfrasalg.

Peder Østbjerg startede i 1987 som selvstændig virksomhedskonsulent i 1993 og arbejdede nu primært på bestyrelsesniveau med rekonstruktionsopgaver for banker og kreditinstitutioner.

I 1993 kommer Peder Østbjerg i kontakt med planteskolen Majland og de to ejere brødrene Peder Majland og Ole Øllgård. Efter en årrække med tæt kontakt og en fælles interesser indtræder Peder Østbjerg som arbejdende bestyrelsesformand i år 2000. Da Ole Øllgård i 2005 ønsker at træde ud af virksomheden, køber Peder Østbjerg og Peder Majland ham samt investorer i udenlandske projekter ud. De to ejer nu virksomheden 50/50.

I 2007 sikres generationsskifte i Majland med indtrædelsen af fem yngre partnere i ejerkredsen. Der dannes en ny koncernstruktur under navnet Green Team Group med Peder Østbjerg som koncerndirektør. Koncernen bliver en af de største producenter af juletræsplanter, juletræer og dekorationsmateriale i verden og er i branchen samtidig first-mover på implementeringen af fuld Supply Chain – fra frø til levering i detailkæder over hele Europa. Green Team Group modtager i 2010 Erhvervsfremmeprisen i Billund.

I tråd med strategiplanen og for at sikre yderligere vækst og stabilitet bliver majoriteten af Green Team Group i 2014 solgt til Adelis Equity Partners, og Peder Østbjerg træder ud af den daglige ledelse. De fem yngre partnere er fortsat et stort aktiv i koncernen. Peder Østbjerg arbejder i dag aktivt med forskellige investeringer og bestyrelsesposter og har i de senere år igen været på skolebænken for at styrke sine kompetencer inden for netop bestyrelsesarbejde med en Top Governance uddannelse.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle