Jyske Bank afviser kritik

Banken har ingen vedtagen politik om at skubbe risikoen over på andre kreditorer, siger kreditdirektør.

Jyske Bank afviser, at banken presser landmændene til at spille Sorteper videre til andre kreditorer.

»Generelt har landbruget ikke andre vilkår end alle andre erhverv. Landbruget bliver behandlet på samme måde som andre, og vi har ingen vedtagen politik om at skubbe risikoen over på andre kreditorer,« siger kreditdirektør Benny Pedersen, Jyske Bank.

Landmandens eget ansvar

»Generelt gælder, at hvis vi har en sund og god virksomhed, har vi ingen interesse i ikke at støtte landmanden, når vi typisk i december-januar træffer beslutning om kreditrammen for det kommende år.

Udfordringen ligger i de virksomheder, hvor det er svært at se det langsigtede perspektiv.

Her kan der opstå situationer, hvor banken ønsker at styre likviditeten, så vi hverken øger kreditten eller forringer den. Hvis landmanden fortsat tror på virksomheden og vælger at trække på andre kreditorer, er det landmandens eget ansvar,« siger Benny Pedersen.

Han afviser, at Jyske Bank ønsker at slippe af med sine landbrugskunder.

»Vi har en ganske pæn relativ eksponering over for landbruget, og den vil vi gerne bevare. Den ligger på 6-7 procent af vores samlede udlån, og det svarer til vores markedsandel.«

Vil låne flere penge

til landbruget

Benny Pedersen antyder, at de gode priser i landbruget gør det interessant for Jyske Bank igen at låne flere penge ud til landbruget.

»Jyske Bank har fint styr på likviditeten, og det er begyndt at se anderledes ud nu. Der har i en periode været længere mellem de gode projekter, men jeg tror, vi nu vil se flere udlån til landbruget. Det er der ingen tvivl om,« siger han.

»Det ser rigtig fornuftigt ud for de tre vigtigste driftsgrene. Der er en stor gruppe dygtige landmænd, der kommer til at tjene endnu mere, og der er en mellemgruppe, som endelig får en positiv bundlinje, men der er stadig en gruppe, som får svært ved at rette økonomien op, selv med gode vilkår,« siger Benny Pedersen.

Han vil ikke sætte tal på, hvor stor denne gruppe er.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle