Kamp om gul og prikket trøje i BundlinjeMatchen

Fem landmænd og deres rådgivere konkurrerer om at lægge bundlinjestrategi for 2010 og skabe positiv udvikling.

Så er BundlinjeMatchen 2010 i gang.

Fem landmænd og deres respektive rådgivningscentre har som led i rådgivningskampagnen "Din bundlinje NU" indledt en konkurrence, hvor det gælder om at finde indsatsområder på bedriften, prioritere indsatsområder, udarbejde brugbare og målbare handlingsplaner samt tænke innovativt.

De konkurrerende landmænd skal sammen med deres rådgivere lægge en bundlinjestrategi for 2010 og med udgangspunkt i mulighederne på bedriften konkurrere om at skabe positiv udvikling på bundlinjen.

De deltagende centre med konsulenten, der er tovholder og landmændene i konkurrencen er:

Sønderjysk Landboforening, Vojens, Søren Greve Olsen.

Landmand: Esben Lauridsen, Immervad, mælkeproducent, 180 jerseykøer, 146 hektar.

LandboNord, Brønderslev, Merete L. Andersen.

Landmænd: Frants Heltoft, Brønderslev, svineproducent, 520 søer, 13.000 smågrise til 30 kg og 4.600 slagtesvin, 335 hektar.

Ole Andersen, Bindslev, mælkeproducent, 173 køer, 159 hektar.

Heden & Fjorden, Herning/Holstebro, Bent Hedegård.

Landmand: Knud Rahbek, Kibæk, planteavler, 190 hektar, heraf 48 hektar med kartofler (pulver-, stivelse- og læggekartofler) kartoffelavler

Centrovice, Vissenbjerg/Ringe, Kristian Hedeager.

Landmand: Peder Pedersen, Hårby, svineproducent, 550 søer, smågrise- og slagtesvineproduktion, 187 hektar.

Konkurrencen består i, at landmænd og rådgivere i samarbejde finder effektiviseringsmuligheder på bedriften, der beskrives i handlingsplaner som ikke skal være lange redegørelser, men derimod en kort beskrivelse af aktiviteten. Ved gennemførelsen af hver enkelt bundlinjeaktivitet estimeres virkningerne inden opstarten, så de efterfølgende bliver direkte målbare.

Fælles for aktiviteterne i BundlinjeMatchen er, at det skal være noget der virker nu. Det vil sige inden udgangen af 2010.

Tre dommere

Der er både en gul og en prikket trøje at dyste om i BundlinjeMatchen, og til sidst også en præmie på 20.000 kr. sponseret af Jyske Bank.

Dommere i konkurrencen er: Driftsøkonom Flemming Nielsen, Landbo Thy, afdelingsleder Stine Hjarnø Jørgensen, Videncentret for Landbrug, og afdelingsdirektør Torben Wiborg, Jyske Bank.

Dommerne vil tre gange bedømme bedrifterne og vurdere, hvad status er på bundlinjeaktiviteterne.

I hver af de tre runder tildeles en gul trøje til den bedrift og rådgiver, der har den højeste samlede pointscore, mens den prikkede trøje går til det hold, der har rundens højeste pointhøst.

Der kan maksimalt opnås 100 point i hver bedømmelsesrunde, og de fordeles således:

Op til 20 point for at finde mulige forbedringsområder i virksomheden, 10 point for prioritering af indsatsområder, 25 point veltilrettelagte handlingsplaner, 30 point for indfrielse af målsætning, det vil sige opnåelse af resultaterne, og endelig op til 15 point for kreativitet og innovation i effektiviseringsprocessen.

Læs mere på www.dinbundlinje.nu

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle