Kaninkød skal blive populært igen

Selvom de har fuldtidsjob ved siden af, har parret Mette og Claus Munksgaard satset på kaninkød som nicheproduktion.

En stigende interesse for kaninkød ser ud til at vokse blandt de danske forbrugere. På Midtfyn har parret og økologiske kaninavlere Mette og Claus Munksgaard siden februar avlet og slagtet kaniner. Målet er egen gårdbutik til foråret på deres nedlagte landbrug, hvor de ud over kaniner har svin, kalve, gæs og høns.

»Lige nu har vi 10 avlskaniner med 40 slagteklare kaniner til januar. Planen er, at vi når op på 20-30 avlsdyr til foråret. Men vi er nødt til at planlægge efter, hvad markedet er«, fortæller Claus Munksgaard.

140 kr. pr. kg.

Til dagligt arbejder Mette og Claus Munksgaard som henholdsvis servicetekniker og i butik.

»Vi eksperimenterer stadig, men hvis alt går godt, håber vi på at slagte op til 500 kaniner om året, og at en af os går hjemme og passer kaniner«, siger Claus Munksgaard.

Mandag 27. november inviterede Landbrug & Fødevarer i samarbejde med restauranten Bastards til en frokostevent, der skal udbrede kendskabet til økologisk dansk kanin. Mette og Claus Munksgaard leverede 12 økologiske kaniner. På lang sigt regner parret med, at der kommer gang i salget.

»Folk vil gerne vide, hvad de putter i munden, men der går et stykke tid, før folk får øjne op for kaninkød. Lige nu koster det 140 kr. pr kg. inklusiv moms, så det er en lidt speciel pris«, siger Mette Munksgaard.

Faktaboks

Øko-kanin på menuen

  • Danskerne importerer hvert år ca. 30 ton kaninkød. Siden sidste år har L&F arbejdet på at genoplive den danske kaninproduktion.
  • Danmark har tidligere haft tradition for at have kaninproduktion.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle