Kinas produktion vil være lav i årevis

Ifølge Rabobank vil det tage mere end to år for Kina at nå op på præ-svinepest niveau.

En analyse fra Rabobank estimerer et samlet fald i den kinesiske svineproduktion på op til 35 pct. Et sådant fald vil betyde et internationalt marked med stigende priser. Hvor længe det vil vare, er det dog svært at sige. Global analytiker hos Rabobank, Justin Sherrard, mener, at det vil tage mere end to år, før Kina er tilbage på præ-svinepest niveau.

»Og det afhænger af, hvordan man håndterer risikoen for nye udbrud. Afrikansk svinepest er i forvejen enormt svær at håndtere, og Kina er et stort land med et stort forbrug af svinekød. Så håndteringen skal balancere mellem at hindre spredning og samtidig sørge for, at der er mad til folk«, siger Justin Sherrard.

Han kan ikke sætte nogen præcis startlinje for genopbygningen, da de små backyardfarms er opportunistiske og måske allerede nu er påbegyndt opfedningen af smågrise, mens de mellemstore til store produktioner fokuserer på at få biosikkerheden op, før de igen tager grise på stald.

»Genopbygningen sker i bølger, men det vil tage mere end to år, før Kina er tilbage på præ-svinepest niveau«, siger analytikeren. /TME

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle