Kineser vil lave flere mink i Danmark

Produktion øges med 46 procent på farme ejet af Hongkong-kineser.

Den kinesiske forretningsmand Pat Wong, der ejer 12 danske minkfarme i selskabet UKF Denmark A/S, har besluttet at øge produktionen af mink.

Dermed går han mod den ellers herskende tendens, hvor minkavlere over hele verden skærer ned på grund af lave skindpriser, der gør minkavl til en underskudsforretning. En typisk dansk minkavler taber lige nu omkring 50 kr. pr. skind.

UKF har i dag kun produktion på tre af selskabets 12 farme. Men fra næste år er det planen at sætte mink ind på to farme mere, fortæller Flemming Larsen, der har været driftsleder hos UKF, siden selskabet købte den første farm i Danmark i foråret 2013.

»Til januar sættes tæver ind på to farme på Mors, hvor der kan være 3.200 tæver på hver farm. Inklusiv de 14.000 tæver, vi har i dag, kommer vi derfor op på godt 20.000 tæver næste år«, fortæller Flemming Larsen.

»Baggrunden er, at vi tror på, at skindprisen stiger igen i 2021, hvor skindene fra hvalpene fra de ekstra tæver er klar til salg. Desuden er der nogle miljøtilladelser, som kan løbe ud, hvis ikke der er mink på farmene«.

Den kinesiske investering i danske minkfarme blev ramt af modvind fra starten, da prisen på minkskind begyndte at falde, kort efter selskabet gjorde sin entré i Danmark.

Ifølge årsregnskaberne har UKF Denmark A/S givet underskud hvert af de seks år siden starten, hvor årets resultater har været på henholdsvis -3,3, -3,8, -22,8, -14,2, -17,0 og -31,3 mio. kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle