Klare afgørelser i gruppe-dysten

Åben votering gav en sikker vinder af besætningsgruppe-konkurrencen hos Holstein og en helt suveræn vinder hos Jersey.

Carsten Port, Toftlund, var med i opløbet om at få en syv år gammel HV Hoxley-datter kåret som Miss Holstein. Det rakte til en andenplads og dermed også til deltagelse i konkurrencen om Danmarks Smukkeste Malkeko på Landsskuet.

Men da koen blev sat sammen med to andre til en besætningsgruppe, gik det endnu bedre.

I den åbne votering faldt der tre gange maksimumpoint – 18 – og et enkelt ottetal fra de fire dommere, og det gjorde besætningsgruppen fra Carsten Port til en klar vinder foran en gruppe på fire køer fra Tirsvad-Risbak, Kjellerup, og en gruppe ligeledes på fire køer fra Raunhøj Holstein, Hjortshøj.

Besætningsgruppe-konkurrencen hos Dansk Holstein havde også deltagelse af en gruppe på seks køer fra Højager Holstein, Rødding, og den var også med, da de oprindelige 12 besætningsgrupper blev skåret ned til seks grupper til den åbne votering.

Men det var altså de tre køer fra Carsten Port der udgjorde den bedste gruppe.

Han er en flittig udstiller på Landsskuet og har en ko der har deltaget syv gange.

"Men det er første gang, vi vinder besætningskonkurrencen her i Herning. Vi har tidligere været med i den åbne votering to gange, og da blev det til henholdsvis en fjerde- og en sjetteplads," sagde Carsten Port.

14 grupper

Dansk Holstein stillede med et dusin besætningsgrupper i konkurrencen, men det blev overtrumfet af Jersey, der mønstrede hele 14 grupper.

"Meget imponerende med 14 grupper, for der er tale om nogle flotte besætningsgrupper," lød det fra dommerne.

For at finde den flotteste blev de 14 grupper barberet ned til fem, inden man skred til en afgørelse ved åben votering.

Og det blev en meget klar afgørelse fra fire helt enige dommere.

Fire gange 12 point fik besætningsgruppen fra Karen Westerberg og Uffe Gottschalk Jensen i Vonge.

Nummer to blev en gruppe fra Gitte og Vagn Lindy Petersen, Skjern. Den høstede fire gange otte point, så også her var dommerne helt enige.

"Den helt rigtige type køer, højtstillede og perfekte malkeorganer og lemmer," lød dommerordene om vindergruppen.

"Vi har aldrig før vundet besætningskonkurrencen på Landsskuet, så det er den store drøm der går i opfyldelse, og det er mange års arbejde der er lykkedes," lød det fra en glad Uffe Gottschalk Jensen efter sejren.

Tæt fight

Besætningskonkurrencen hos RDM talte indledningsvis syv grupper, og det var en flot repræsentation som også betød, at samtlige udstillere på nær en var repræsenteret i hal Q.

Efter en vis udskilning endte det i en tæt fight mellem en gruppe fra Vagn Rasmussen, Brørup, og Søren Holger Hansen, Brørup. Her var ikke tale om åben votering, så afgørelsen lå alene i hænderne på Kristoffer Kappel, der var dommer for alle hold hos RDM.

Han fremhævede gode lemmer og malkeorganer hos begge grupper, inden han traf afgørelsen til fordel for besætningsgruppen fra Søren Holger Hansen.

Søren Holger Hansen stillede også med en af modelkøerne og blev nummer to i konkurrencen om bedste RDM-ko. Koen har i øvrigt været modelko fem år i træk på Landsskuet.

Besætningsgruppe-konkurrencen hos DRH sendte en gruppe fra Ernst Stensig Kristensen, Skjern, til tops.

Hos DRH blev der for anden gang i år uddelt Engholm-pokalen, der er indstiftet af familien Christensen i Snedsted, til koen med bedste yver. Den tilfaldt Raabjerghus Jersey og DRH ved familien Rasmussen, Herning.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle