Knækstyret teleskoplæsser løfter 6,9 meter

Schäffer 9380 T har en læssehøjde, der hidtil har været forbeholdt firehjulstyrede teleskoplæssere.

** NYHED

Firma: Helms TMT-Centret

Standnummer: C-2616

9380 T hedder den nye knækstyrede teleskoplæsser fra Schäffer, der med en læssehøjde på 6,9 meter løfter knækstyrede teleskoplæssere op i en klasse, der hidtil har været forbeholdt de firehjulstyrede læssere.

Den knækstyrede opbygning gør det muligt at placere kabinen perfekt i midten af teleskoplæsseren, og lige som på de mindre hjullæssere giver det udsyn til alle sider.

Teleskoparmen er opbygget med to leds udskud. Ved fyldning af for eksempel en fuldfoderblander bruges kun det første led, men når der ønskes fuld rækkevidde, træder det andet led automatisk til, og herved opnås den maksimale læssehøjde.

Teleskoplæsseren har den nye SCV-kabine (det står for silence, comfort og view), hvor alle hydrauliske betjeningsfunktioner er indbygget i joysticket. Sædet har justerbare armlæn, og klimaanlæg er standard.

Som standard er læsseren monteret med Load-Sensing-hydraulik, der leverer op til 195 liter i minuttet. Load-Sensing-pumpen leverer først, når en arbejdsfunktion kræver det.

Tre gear

Motoren er en 180 hk common rail turbo diesel fra Deutz, og 9380 T er som den første Schäffer-læsser udstyret med tre gear. Føreren kan skifte mellem de tre hastighedsområder under kørsel og last uden tab af trækkraft.

Gear-systemet er opbygget med to uafhængige oliemotorer, som sørger for den trinløse acceleration. For at spare brændstof kobles den ene oliemotor fra ved hurtig kørsel uden vægt, for eksempel under transport. Tophastigheden er 40 km/t.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle