Knuds skov venter stadig på penge

Efter otte måneders venten har landmand Knud Lykke endnu ikke fået udbetalt støtte til et skovrejsningsprojekt, der for længst er godkendt.

Et skovrejsningsprojekt er endt som en noget mere frustrerende affære, end fritidslandmand Knud Lykke Christensen havde forestillet sig.

I oktober plantede han 3,44 hektar med fredskov og var i samme ombæring berettiget til et tilskud på i alt 122.830 kr.

»Og det er blevet et rigtig godt projekt, som jeg egentlig er ganske tilfreds med«, siger landmanden.

Men alt er ikke rosenrødt, for de mange støttekroner har han endnu ikke set noget til.

»Det er frustrerende, for jeg har trukket pengene på min kassekredit siden oktober, og med en årlig rente på 4,5 pct. koster det mig jo en del penge«, siger Knud Lykke Christensen, der i alt har 25 hektar, hvoraf noget rummer juletræer, og noget bliver lejet ud.

Fire måneder blev til otte

Da skoven stod plantet i november modtog Knud Lykke Christensen en kvittering fra Miljøstyrelsen, hvor der står, at sagsbehandlingen kan tage op til fire måneder, og at styrelsen vil-le komme og besigtige skoven.

Det skete dog først i maj, dvs. seks måneder senere, og yderligere to måneder senere er pengene stadig ikke kommet.

At udbetalingen ikke sker mere effektivt, er ærgerligt for alle parter, mener landmanden.

»Der er et ønske i samfundet om, at vi laver tiltag, der forbedrer miljø og natur, og det er absolut en god ting. Det er godt, at vi kan søge støtte til f.eks. skovrejsning, men det er at holde os landmænd for nar, når der går så længe, før vi får vores penge«, siger Knud Lykke Christensen og til- føjer:

»Samtidig kan vi jo se de næste ordninger blive sat i søen, mens vi endnu ikke har fået penge«.

Skyldes flytning

Landbrugsstyrelsen overtog tidligere i år opgaven med udbetalingen til skovrejningsprojekter fra Miljøstyrelsen, og det er den flytning, der har betydet forsinkelser.

»Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at vi stadig mangler at behandle så mange anmodninger, og vi har fuld forståelse for, at det er frustrerende at gå og vente på at få udbetalt pengene«, siger teamleder i Landbrugsstyrelsen Søren Krogsgaard Pedersen i en skriftlig kommentar, hvor han tilføjer:

»Vi arbejder på at få behandlet alle anmodningerne og vil løbende orientere om, hvor langt vi er«.

Landbrugsstyrelsen har tidligere meldt ud, at man håbede at have gennemført udbetalingerne i slutningen af juli i år. Styrelsen vil i næste uge give en status på, hvor langt de er.

Faktaboks

Støtte til skov:

  • Støtten til privat skovrejsning stammer fra EU, og formålet er at etablere skove, der kan forbedre vandmiljøet og naturen ved en reduktion af kvælstof til søer, fjorde og/eller indre farvande.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle