Kom ud og bo på landet

Danskerne skal møde dansk landbrug hele året rundt, også i en sommerferie hvor flere end vanligt holder corona-ferie i Danmark. Derfor har L&F oprettet et danmarkskort på aabentlandbrug.dk, der skal hjælpe danskerne med at komme ud at bo på landet.

Fuglekvidren, langstrakte marker, græssende køer og ’Dark Sky’ – hvoraf sidstnævnte er muligheden for at se stjernebesat nattehimmel uden forstyrrende bylys. Der er så dejligt ude på landet. Og det har danskerne i den grad fået øjnene op for. Særligt det sidste års tid under corona, hvor interessen for at komme ud og opleve den landlige idyl er vokset betragteligt.

»Danskerne vil gerne ud at købe gode, danske råvarer direkte fra gårdene, de vil gerne udforske marker og natur med vandrestøvler på, de vil gerne besøge stalde og se på heste, grise, køer og får. Og så vil de gerne fuldende den oplevelse med overnatninger på landet. Dét støtter vi op om,« fortæller Jan Morre, projektleder på Åbent Landbrug, og fortsætter:

»Derfor har vi som noget helt nyt i år valgt at samle alle de af vores medlemmer, som tilbyder overnatning på landet, i et danmarkskort på aabentlandbrug.dk – kortet hedder ”Ferie på landet”. Her vil danskerne fremover nemt kunne finde frem til det nærmeste landlige ophold og hurtigt klikke sig direkte ind til de forskellige gårde og godsers hjemmesider for at booke opholdet.«

Landlig idyl

Aabentlandbrug.dk kender mange sikkert fra Åbent Landbrug, og siden fungerer da også som vanligt som bookingportal for Åbent Landbrug 2021, der i år finder sted 19. september. Men siden har også andre funktioner. Inde på aabentlandbrug.dk kan man allerede nu finde et danmarkskort over gårdbutikker og til jul hvert år er der kort over juletræsforhandlere på landet. Nu er der så blevet tilføjet endnu en danmarkskort på siden, nemlig ’Ferie på landet’.

Her kan danskerne finde frem til en lang række overnatningsmuligheder på landet, lige fra bed & breakfast-ophold til bondegårdsophold til ophold på de mange historiske godser og herregårde.

»Mangfoldigheden er stor. Vil du bo på på noget, der minder om et gammelt husmandssted, kan du det. Er det luksuriøse omgivelser på et fornemt gods, du ønsker, er muligheden der også. På den måde viser vi alle sider af det danske land og den danske landbokultur,« mener Jan Morre.

Lige nu er der 60 steder at bo at finde på kortet, men der bliver løbende tilføjet flere. Udover de forskellige kort kan man på aabentlandbrug.dk også finde flere artikler og videoer fra landbruget, bl.a. under ’Digitalt Gårdbesøg’.

En del af værterne kommer fra Landsforeningen for Landboturisme, som L&F har et fint samarbejde med. Det er en forening, der har eksisteret i mange år og som har stor erfaring med begrebet landboturisme og ferie på landet.

»Vi sætter løbende gang i initiativer og projekter, der er med til at fremvise moderne dansk landbrug for danskerne– fx som med ’Ferie på landet’. Derfor håber vi selvfølgelig på, at den nye ’Ferie på landet’-side, som vi bl.a. reklamerer for via Facebook, vil inspirere danskerne til at få booket nogle overnatninger på landet i deres sommerferie - ja, og resten af året selvfølgelig,« siger Jan Morre og fortsætter:

»Det betyder meget, når landmændene slår portene op og inviterer danskerne inden for. Rigtig mange danskere har ingen direkte kontakt til landbruget i hverdagen, og der er stor forskel på at høre om landbruget i nyhederne og så at opleve det ved selvsyn. Om det så er at bo på en gård eller et gods, ved at købe gode råvarer i gårdbutikken, ved at deltage i Åbent Landbrug eller ved at gå på et af de mange SPOR i landskabet. Der skal være mulighed for at møde landbruget året rundt.«

Han understreger, at det er muligt for alle L&F-medlemmer med overnatningsmuligheder at komme på kortet.

»Dermed får du både markedsført dig selv og er med til at brande hele landbruget.«

Du tilmelder dig på www.aabentlandbrug.dk/ferie-paa-landet eller ved at tage kontakt til L&F og Jan Morre.

Faktaboks

Ferie på landet

  1. Danmarkskort: Det nye danmarkskort ’Ferie på landet’ på aabentlandbrug.dk kan bruges til at finde frem til de L&F-medlemmer, der tilbyder overnatning på landet. Lige nu er der 60 medlemmer på kortet, men der kommer løbende flere.
  2. Aabentlandbrug.dk: er danskernes indgang til landbruget. Udover kortet med ’Ferie på landet’ kan danskerne også finde kort over gårdbutikker og juletræsforhandlere til jul samt artikler og videoer om landbruget, som gør danskerne klogere på dansk moderne landbrug. Det er også her, man booker et besøg på en af de mange gårde eller virksomheder, der holder åbent 19. september til Åbent Landbrug.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle