Konsulent: Jeg vil se bedre produktionsresultater

Det er ikke første gang, chefkonsulent Mogens Bækgaard, Midtjysk Svinerådgivning, bliver præsenteret for et hvidløgsprodukt til svin. Han vil ikke afvise, at der kan være en effekt på helbred og immunforsvar hos grise, der får et hvidløgsprodukt.

"Der er uden tvivl stoffer i hvidløg og i andre urter, der har en gavnlig effekt på svins immunforsvar," lyder det fra Mogens Bækgaard.

At Forskningscenter Foulum finder en effekt på diarré-forekomsten blandt smågrise er ikke alene nok til at få ham til at anbefale sine kunder at bruge penge på et produkt som Allovita. For som han siger, så er diarré mange ting:

"Løs diarré hos enkelte grise er ikke et problem, men mere udpræget diarré hos en større del af flokken er bestemt et problem, der skal tages alvorligt, og som også vil påvirke tilvækst og foderforbrug," siger Mogens Bækgaard.

Hans holdning er generelt, at et produkt skal vise en forbedring i tilvækst eller foderforbrug, før han vil anbefale det.

"Kan et produkt kurere mere massiv diarré, vil det også have en positiv effekt på tilvækst og foderforbrug. Dermed er der noget at betale produktet med," konkluderer Mogens Bækgaard.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle