Kopenhagen Fur vil generobre Japan

Japan har potentiale til at blive et rigtig godt bekendtskab for de danske minkavlere. Vi har tidligere været aktive i Japan med succes, men i de seneste 10 år har vores kræfter været koncentreret om Kina. Nu er vi igen klar til at øge vores aktiviteter på det japanske marked.

Jeg var i Japan i sidste uge sammen med handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr. Formålet med ministerbesøget var at forhandle en frihandelsaftale på plads på vegne af EU til en værdi på 29 milliarder euro. Pia Olsen Dyhr benyttede lejligheden til at slå et slag for danske varer - med pels i en central rolle. Som ministeren siger, er det vores evne til at eksportere og tiltrække investeringer, der skal sikre danske arbejdspladser og penge til velfærd. Derfor skal vi koble os tæt op på væksten i de asiatiske økonomier og velstående lande som Japan. Det er betragtninger, jeg er helt enige i.

Japan er verdens tredjestørste økonomi og verdens næststørste marked. Danmark eksporterer årligt varer for mere end 10 milliarder kr. til Japan. Kritiske og kvalitetsbevidste forbrugere gør Japan til et særligt interessant marked for danske kvalitetsvarer. Det forventes, at eksporten til Japan vil stige i de kommende år, og det skal Kopenhagen Fur have del i.

Danmark har eksporteret pels til Japan i 50 år, men i begyndelsen af 1990erne trak AC Bang og Birger Christensen sig ud af markedet, og siden har markedet nok været lidt forsømt fra vores side. Nu skal pelsen have en renæssance i det meget modebevidste land. Japans indflydelse på modestrømninger i Asien er markant, og går man en tur i Tokyo, vil man opleve meget markante modestrømninger, som breder sig til store dele af Asien. Derfor skal vi have pels gjort til en central del af japansk mode. Pels har helt tilbage i begyndelsen af 1900-tallet været modeelement i Japan, så vi vurderer, at der er gode muligheder.

Kopenhagen fur har aftaler med designskoler over hele verden, og i forbindelse med den danske handelsdelegations besøg har vi indgået en aftale med universitetet Bunka Daigaku, som ubestridt er Japans bedste og internationalt anerkendte designfalkultet.

Vi tilbyder de japanske designstuderende muligheden for at arbejde med pels under deres uddannelse. Kendskab til pels som materiale giver erfaringsmæssigt de unge lyst til at gå videre. Når de er færdige, vil de kunne arbejde med pelsprojekter for japanske modehuse.

I 2010 eksporterede vi pels til Japan for syv millioner kr. I betragtning af vores samlede eksport på over otte milliarder i 2011 og den japanske købekraft, så er der et stort potentiale for at øge salget yderligere. Japan vil derfor være et indsatsområde for vores markedsføring i de kommende år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle