Kraftigere T7’ere klædt på til hårdt arbejde

Med to nye T7-modeller dækker New Holland 300 hk-området af med beherskede traktorstørrelser.

Traktorudviklingen handler lige nu om at kunne tilbyde 300 heste i en mellemstor traktorkrop. Lige der har blandt andre New Holland haft et hul i programmet, som nu lukkes af to nye modeller, T7.290 og T7.315, begge med efternavnet HD og med maksimale ydelser på 290 og 315 hk.

HD står for Heavy Duty, og der er da heller ikke kun tale om normale T7-modeller med flere hk.

New Holland har i stedet skabt en ny traktormodel, der er stærkere bygget på mange områder men alligevel ikke meget større end de hidtidige T7-modeller.

Motorerne har ikke boost-funktion, så hestene er til rådighed, uanset hvilket redskab der trækkes. Samtidig er der fire hastigheder på det bagerste kraftudtag og to på det forreste. Det betyder, at motoromdrejningerne kan tilpasses og holdes nede ved opgaver, der ikke kræver fuld effekt. Lige som det skal være på en mellemstor traktor.

Mere bid i marken

For at overføre 300 heste til jorden ved tunge opgaver kan HD-modellerne udstyres med ekstra store baghjul med op til 900 millimeters bredde, eller 2,17 meters højde.

Det betyder samtidig, at kabinen er monteret højere, og bagskærmene er bredere. Sammen med akselafstanden, der er vokset ti centimeter, får det traktoren til at se større ud end en normal T7.

En ny funktion gør det i øvrigt muligt for føreren at kontrollere traktorens dæktryk fra terminalen i kabinen, samt at overvåge trykket i op til 16 hjul. Systemet kan give en alarm, hvis trykket i et dæk falder, og derved øge sikkerheden ved eksempelvis vognkørsel på vejen.

Netop transportkørslen gavnes også af den nye kraftigere foraksel, der tillader en totalvægt på 16 tons.

Fås kun som trinløs

T7. HD-modellerne fås kun med trinløs transmission, og ikke med powershift som er muligt på de mindre T7-modeller.

Inden for betjening og komfort er der dog tilkommet nye features. Blandt andet kan eksempelvis en New Holland-presser regulere traktorens hastighed i forhold til belastningen i ballekammeret. Det kan aflaste føreren og resultere i mere ensartede baller. Også 360 graders-belysningen forbedrer føreroplevelsen ligesom muligheden for et ventileret og opvarmet førersæde.

De første T7 HD-modeller vil kunne opleves i Danmark i december.

  • Modeller: T7.290 T7.315
  • Maks. ydelser, hk 290 315
  • Motorstørrelse 6,7 6,7
  • Transmission Trinløs Trinløs
  • Totalvægt, tons 16 16

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle