Krone Big X kører Danmark rundt

En Krone Big X finsnitter, udstyret med et nyt brændstofbesparende snittesystem, vil fra maj til december besøge alle interesserede landmænd og maskinstationer.

En Krone Big X finsnitter tager på danmarksturne i hele den kommende snittesæson.

"Vi giver i princippet alle interesserede landmænd og maskinstationsejere i hele landet mulighed for at prøvekøre finsnitteren en dag," forklarer sælger Arne Nordestgaard, Brøns Maskinimport.

Maskinen, der er af typen Big X 650, er mærkets mest solgte model i Danmark. Den er udstyret med en Mercedes v8-motor på 18 liter, der yder 650 heste.

I græssæsonen vil maskinen køre med et pickupbord på 3,8 meter, og i majsen vil den køre med et tirækket 753 EasyCollect-bord.

Turneen begynder i første græsslæt i maj, og slutter når den sidste majs er snittet i december.

Sparer brændstof

Alle Krones Big X-snittere er fra i år udstyret med det nye VariStream-system. Systemet indebærer, at bundpladen under snittecylinder og accelerator er bevægelig, og derfor sænker sig hver gang belastningen øges, altså når maskinen æder en klump. Når bundpladerne sænker sig, flyder det snittede materiale lettere igennem. Det giver først og fremmest en mere jævn belastning af motoren, som ifølge Krone gavner brændstofforbruget.

VariStream sænker også maskinens lydniveau, ligesom sliddet på bundpladerne mindskes.

"VariStream har navnlig sin rettighed i græs, der sjældent er revet helt jævnt sammen. Men også i majs er der en fordel i, at det snittede materiale kan ledes hurtigt væk fra snittecylinderen," informerer Arne Nordestgaard, som understreger at det ikke influerer på snittelængden, når bundpladerne giver efter og sænker sig.

"Det sker jo efter snittecylinderen og influerer derfor ikke på snitningen," siger han.

Læs mere

på ny dansk hjemmeside om Krone: www.krone-brons.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle