Kuhn viste Espro med gødningsplacering

Kuhn Espro giver et lavt brændstofforbrug, har en høj arbejdshastighed og er også egnet på vanskelige jorde.

Da universalsåmaskinen Kuhn Espro blev vist første gang på Sima-udstillingen i Paris i 2015, efterlyste man fra starten en version med gødningsplacering, som man især finder væsentlig i de skandinaviske lande, og som konkurrenter også tilbyder. Og den efterlyste version - en Kuhn Espro 6000 - var det store nummer på Maskinhandler Indkøbsringens stand på Agromek.

Når gødningsplacering på Espro såmaskinerne ikke var tilgængelig fra starten, skyldes det dels, at producenten først lige skulle overbevises om, at der er en reel efterspørgsel på det i Danmark og andre lande, dels, at man ville være sikre på at komme med noget færdigt.

Esproen med gødningsplacering har således i 6000 versionen en dobbelt tank på 5.500 liter, som er delt med et løst udtageligt spjæld i en 60/40 fordeling. Og med et ekstra fordelerhovede kan den således også placere gødning i samme arbejdsgang. En anden mulighed er at bruge den til såning af to forskellige sorter på samme dag, eksempelvis køre hvede ud på én mark og bagefter slå over på den anden tank med eksempelvis rug.

»Med en tank på 5.500 liter råder vi nu over den største på markedet. Bemærk også, at den må køre på vejen med fuld tank,« siger produktchef Per Rasmussen, MI.

Esproen er et godt bud på en alsidig universalsåmaskine, både til såarbejde i pløjet jord og i systemer med reduceret jordbearbejdning. Espro giver et lavt brændstofforbrug, har en høj arbejdshastighed og er også egnet på vanskelige jorde.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle