Kulstofbinding kan måles

Binding af kulstof i skove kan beregnes via et kort.

Hvis man skal beregne binding af kulstof i for eksempel mindre skove, læbælter eller lignende bevoksede arealer, er der en ny mulighed: skovkortet.dk. Der ligger nemlig masser af CO2-ækvivalenter opbevaret i de mange træer, der typisk hører til en landejendom, fortæller adm. direktør for Skovkortet.dk Jens Isbak.

»Vi, der er opvokset tæt på landbruget, ved udmærket godt, at landmænd allerede gør en kæmpemæssig indsats i forhold til klimaet. Men der er et klart krav om, at den indsats skal dokumenteres og forklares i et klimaregnskab. Med vores nye modul giver vi mulighed for, at hver enkelt landmand lynhurtigt får et overblik over kulstofbindingen på sine mindre skovarealer. De træer udgør tal, der ofte bliver glemt i beregningen«, siger Jens Isbak.

Små skovarealer og læhegn skal være nemme at beregne. Teknologien, som Skovkortet.dk benytter til at beregne CO2-optaget i træer, er udviklet af forskere fra FNs klimapanel IPCC og indgår i deres klimamodeller. Det nye modul er en del af skovkortet.dks vision om at skabe et brugervenligt og mobilt IT-værktøj til alle, der har en ejendom med skov uanset størrelse. Adgangen til den enkle løsning til at estimere kulstofbindingen i mindre skove og læhegn koster kun 690 kroner og fungerer på PC, tablet og mobil. For skovkortet.dk var det oplagt at omsætte IPCCs viden til nye brugere, der ikke nødvendigvis opfatter sig selv som skovejere.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle