Kunder købte personalets uniformer

Det hele startede med is lavet af gårdens mælk ud fra en gammel opskrift. Men det endte med, at personalets vittigheder blev en bedre forretning.

»How are you mooing today?«

Med en let omskrivning af den nordamerikanske hilsen How are You doing today - hvordan går det i dag - blev grundlaget lagt for et helt nyt forretningsområde for en canadisk farmer fra Prince Edward Island i det østlige Canada.

Det hele var startet nogle år tidligere, i 1983, med, at farmeren tog udgangspunkt i en opskrift på is fra romanen »Anne of Green Gables« fra 1908. Som en slags vittighed fik personalet uniformer og T-shirts med sjove sætninger om køer.

Kunderne begyndte lynhurtigt at efterspørge personalets beklædning, og i firmaet var man ikke sen til at se, at der kunne være tale om et nyt forretningsområde.

I dag er det blevet en lige så stor del af omsætningen som salget af isen, der dog i 2008 blev udnævnt til at være den bedste is i verden i en afstemning lavet af Readers Digest.

I alt er der lavet omkring 150 forskellige slags T-shirts, pyjamas-bukser og det, der på hjemmesiden kaldes »Udder Stuff« med en sammensætning af ord, der spiller på, at »yver« og »andet« udtales næsten ens på amerikansk.

Masser af fløde

Hemmeligheden med isen er, fremgår det af virksomhedens hjemmeside, at indholdet af smørfedt er meget højt - omkring 16 procent.

En anden hemmelighed er, at der ikke piskes luft i fløden, og en tredje at man vælger de fineste ingredienser, man kan købe, når man tilføjer endnu en smag til de 32, der er i forvejen.

Internet og forretninger

Isen og tøjet sælges fra de seks forretninger på Prince Edward Islands og en forretning i Alberta, en i skibyen Whistler i British Columbia, i Ontario og i Nova Scotia.

Og så spiller internet-salg en afgørende rolle for salg af tøj og andre ting, der er knyttet til emnet køer.

Omskrivning med køer

Det er også svært ikke at blive charmeret af omskrivningen af YouTube til Mootube eller Facebook, der bliver til Farmbook på nogle af firmaets T-shirts.

En del vittigheder henviser til omskrivning af populære amerikanske og canadiske tv-shows og forekommer næppe morsomme for danskere. Men så kan man da glæde sig over Justin Beefer T-shirten!

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle