»Fremtidens EU-støtte kræver grønne tiltag – vi kræver tid til omstilling«

Fremtiden er grøn. Forbrugerne er i højere grad klar til flere grønne og bæredygtige produkter.

Politikerne, både i Danmark og EU, vil have mere dyrevelfærd og bæredygtig produktion for støttekronerne - de støttekroner i CAP-reformen som danske politikere netop nu forhandler implementeringen af.

Heldigvis kan danske mælke- og oksekødsproducenter levere, men det tager tid at omstille produktionen for at sikre, at der også er forretning i det.

Jeg vil her skitsere, hvad jeg tror på, vi som landmænd helt konkret skal tænke over for at blive en del af den bæredygtige fremtid:

Mere med mindre – Hele essensen af bæredygtighed er at producere mere med mindre. Fremtiden vil uden tvivl honorere dem, der er gode til foderudnyttelse, til at udnytte næringsstofferne i gødningen og som hele tiden toptrimmer input i forhold til output.

Sundere dyr med ingen eller meget lidt medicin – Antibiotikaresistente bakterier har WHO’s opmærksomhed som en trussel mod folkesundheden. Vi som husdyrbrugere er en del af løsningen. Så vær hele tiden knivskarp på at implementere best practice i management, så dyrene holdes sunde, og læg allerede nu en strategi for hvordan du kan forbedre dine stalde, så du får sundere dyr.

Elsk Arlagården, Hjerteordningen og de næste koncepter – Ingen af os blev landmænd for at sidde med næsen i skemaer. Mit råd er alligevel at have tillid til vores afsætningsvirksomheder og tro på, at Arlagården, Hjerteordningen og fremtidens næste koncepter er vores generations Lurpak og Dansk Kalv.

Tænk i biodiversitet, græssende kvæg og naturpleje – Få overblik over, hvilke muligheder du har på din bedrift. Undersøg, om du kan lave en forretning ud af udegående dyr. Spørg dig for, hvordan andre får det til at fungere og grib de muligheder, der er og kommer.

Mens vi alle toptrimmer vores landmandskab i den bæredygtige retning, lover L&F Kvæg at gøre alt, hvad der står i vores magt for at finde forståelse blandt politikere for, at vi har behov for realistisk omstillingstid, når vi arbejder med levende dyr og store investeringer med lange afskrivningsperioder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.