Økologer sætter fokus på græsfodring til goldkøer
En græsbaseret goldkoration kan give problemer med mælkefeber. Temadag sætter fokus på goldkøerne i økologiske besætninger.

Græs udgør ikke uden grund en betydelig del af rationen til økologiske køer. Men at fodre goldkøer med græs er ikke uden problemer, slår Niels Bastian Kristensen, Seges, fast.

På en temadag fredag 13. september sætter han sammen med Økologisk Landsforening fokus på fodring af økologiske goldkøer.

»En græsbaseret fodring øger alt andet lige risikoen for mælkefeber, og problemet eskalerer med stigende alder hos køerne. Vil man have gamle køer, skal man virkelig optimere på produktionen af foder til goldkøerne«, lyder det fra Niels Bastian Kristensen

Bedre holdbarhed

Temadagen afholdes i forbindelse med Økologisk Landsforenings projekt ’Længe leve den økologiske malkeko’.

Vært for temadagen er økologisk mælkeproducent Mikkel Juhl Nielsen, som bl.a. via forlænget laktation har øget køernes holdbarhed.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.