Østdanske jersey i top

De 10 bedste jerseybesætninger i kvægnøglen findes øst for Lillebælt

Jersey fylder godt i den østdanske kvægnøgle med ca. 85 procent af de danske kvægnøgle-besætninger stående øst for Lillebælt.

Derfor var der også skarp kamp i toppen med VKST-hæder til Sten Fischer Jensen for et korrigeret dækningsbidrag på 17.638 kroner pr. årsko. Faktisk kom alle top 10 jerseybesætninger fra Kvægrådgivning Danmarks område.

Ganske bemærkelsesværdigt var det, at målt på dækningsbidrag lå hele otte jerseybesætninger over bedste VKST-kvægnøglebesætning med køer af stor race.

Godt salg af kvier

Foruden en meget høj energiudnyttelse og lave foderomkostninger havde jerseybesætningerne lidt forenklet også truffet et af to valg: Enten solgte de kvier til levebrug og havde indtægter på op til godt 4.100 kroner pr. årsko eller kørte med reduceret opdræt ned til 0,66 kvieopdræt pr. årsko og en udskiftningsprocent omkring 25.

Årets VKST-højdespringer var også en jerseybesætning, nemlig Anders og Gunnar Pihl med en fremgang i dækningsbidraget fra 2017 til 2018 på 1.729 kroner pr. årsko. Årets bedste VKST-økolog var Søren Madsen med et dækningsbidrag på 19.948 kroner pr. årsko - også med en jerseybesætning

VKST-hæder for højeste DB hos stor race gik med 14.948 kroner pr. årsko til Niels Petersen.

Mens de østdanske jersey lå næsten 400 kroner over landsgennemsnittet i kvægnøglen, lå de store racer ca. 800 kroner pr. årsko under.

Det tilskrives tørken og dermed relativt større foderindkøb og lavere grovfoderudbytter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.