72.000 kalve skal slagtes som Dansk Kalv

Leverandørerne til konceptet Dansk Kalv har tilmeldt seks procent flere kalve i 2016.

Trods et vigende antal producenter er der fremgang at spore hos konceptet ’Dansk Kalv’. Danish Crown har således modtaget forhåndstilmeldinger af 72.000 kalve for 2016. Det er en stigning på seks procent i forhold til 2015.

»Fremgangen er meget positiv og viser, at forbrugernes interesse for kalvekød af høj kvalitet fra Dansk Kalv sammen med Danish Crowns tiltag til at stimulere produktionen har skabt optimisme blandt Dansk Kalvs leverandører,« siger Finn Klostermann, CEO hos Danish Crown.

Slagtepræmien og Danish Crowns forøgede slagtekapacitet er efter hans mening yderligere med til at skabe gode rammer for produktion af kalvekød i Danmark. Ikke mindst Dansk Kalv.

»Dansk Kalv er udsøgt og meget ensartet kalvekød, hvilket giver en høj spisekvalitet og succes hjemme i køkkenet. At det er tilfældet skyldes en utrættelig indsats blandt de danske kalveproducenter med en årelang fokus på kvalitet og dyrevelfærd,« fastslår Finn Klostermann.

Bibeholder krav til form og vægt

Kravene til kalvene, som ønskes afsat til konceptet, er stort set uændrede. Slagtevægten skal fortsat være mellem 180 og 240 kg, og kalvene skal minimum opnå formklasse 3,0. Alderskravet på otte til ti måneder er også uændret.

Knap 160 leverandører er tilmeldt konceptet. De producerer hver i gennemsnit 436 kalve til Dansk Kalv.

Faktaboks

Udpluk af krav

  • Slagtevægt i intervallet 180 til 240 kg
  • Minimum formklasse 3,0
  • Kalvene skal ved slagtning være minimum otte måneder gamle og højest ti måneder gamle

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.