Avlsstation i Aalestrup lukker
I uge 43 indsættes de sidste kalve til individprøve. Kødkvægsforeninger skal afklare det fremtidige behov for afprøvning.

Selvom individprøvestationen for kødkvægstyre i Aalestrup har høstet stor anerkendelse i ind- og udland for sit seriøse arbejde med at registrere vægt, muskelfylde og foderoptagelse, står stationen over for lukning.

De sidste kalve indsættes i uge 43, og når deres afprøvning er afsluttet, lukkes stationen, oplyser Lars Kloster, afdelingsleder hos VikingDanmark.

Årsagen er såre simpel: Der indsættes færre kalve, men omkostningerne er de samme. På få år er det årligt afprøvede antal kalve faldet fra 200 til cirka 60.

Lars Kloster oplyser, at det nu påhviler kødkvægsraceforeningerne at afklare, hvordan afprøvning af tyre kan ske i fremtiden. Ét er dog sikkert, - det kommer ikke til at ske på den nuværende lokalitet i Aalestrup.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.