Brug værktøjer til at styre afgræsningen
På landbrugsinfo findes flere værktøjer til at styre afgræsningen, så størst muligt output kan nås.

Det er afgørende at have en plan for at opnå succes.

Sådan lyder læren fra de afgræsningsskoler, som Seges har været medarrangør på i 2014 og 2018. Derfor opfordrer specialkonsulent i grovfoder hos Seges, Torben Spanggaard Frandsen, til at lægge en plan for årets afgræsning.

Og har man ikke lavet en plan allerede, er der hjælp at hente på landbrugsinfo.dk

Styr sæsonen

For at opnå en succesfuld afgræsning, som kan løfte indtjeningen med 500-1.000 kr. pr. ko, er det fornuftigt at have en plan for afgræsningen, herunder hvilke arealer der skal afgræsses hvornår.

På landbrugsinfo kan man også finde et styringsskema, som kan bruges til detailplanlægning på mark- og foldniveau hen over året.

Ligeledes findes regnearket AfgræsningsMaster, som kan beregne græsoptagelse og græsudbytte.

Hvor meget gror det?

Græsvæksten kan måles med instrumenter i marken. Hjemme ved computeren kan man dog også få et skøn via afgræsningsprognosen, som er en pendant til den kendte Slætgræsprognose.

Afgræsningsprognosen giver et overblik over den forventede græsvækst og foderværdi den kommende uge på baggrund af lokale klimadata.

Faktaboks

Vækst og værdi:

  • I programmet Afgræsningsprognosen beregnes græsvækst og foderværdi for den kommende uge på basis af lokale klimadata.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.