Dansk kvæg lokker russere til Agromek

Der forventes kvæginteresserede gæster fra mange lande til den store kvægudstilling i Hal Q på Agromek i næste uge.

Dansk kvægavl klarer sig godt i den internationale konkurrence, og det vil også kunne mærkes på Agromek, hvor kvægudstillingen i hal Q forventer mange besøgende, herunder mange fra udlandet.

»Agromek er et rigtig godt udstillingsvindue for vores eksport af levende dyr og af kvæg-genetik«, siger Lisbeth Holm, rådgivningschef i kvægavlsforeningen Viking Danmark.

»Vi får besøg af en gruppe fra Rusland, som har planer om at etablere en stor kvægbedrift med i første omgang 5000 til 7.000 dyr. Russerne overvejer opkøb af levende kvæg til deres nye bedrift, og desuden vil de kigge på management- og staldsystemer«, uddyber hun.

Der er tale om et genbesøg, for repræsentanter for Viking Danmark har for få uger siden besøgt den samme gruppe i Rusland. Foruden Agromek skal russerne besøge fem større mælkeproducenter.

Kvægudstillingen på Agromek har på forhånd aftalt besøg af cirka 130 udenlandske gæster fra 18 lande, herunder fra Australien, Chile og Zimbabwe. Desuden bliver der besøg af 35 svenske kvægfolk, der ud over Agromek skal se på staldindretning hos mælkeproducenter.

Danmarks bedste kvæg

Både de danske og udenlandske gæster kommer for at se det ypperste blandt Danmarks malkekøer og kødkvæg, og der bliver endnu flere at se på i år end sædvanligt.

Gennem alle dagene vil der være en fast udstilling med omkring 50 køer og tyre af forskellige racer. Om onsdagen 27. november afholdes et decideret dyrskue for malkekvæg. Der er tilmeldt 230 køer fordelt på 150 holstein, 50 jersey og 30 røde køer.

»Det kan måske skyldes, at landmændene er blevet tidligt færdige med majshøsten og derfor har tid at tage på dyrskue«, vurderer Lisbet Holm.

Både torsdag og fredag er der dyrskue med kødkvæg. Her deltager omkring 180 køer og tyre, flest inden for racerne limousine og hereford. Fredag er det især konkurrencerne på tværs af racer, interbreedkonkurrencerne, der trækker opmærksomhed.

Vigtig del af skuet

En lang række raceforeninger indenfor kvægavl har stande i hal Q, hvor der også bliver demonstration af den nye aktivitetsmåler, Sensitime, som kan give klare indikationer af, hvornår en ko i stalden er i brunst. En information som kvægbrugeren får på sin smartphone.

»Det er dejligt, at så mange kvægbrugere vil præsentere deres dyr på kvægudstillingen og deltage i dyrskuet. Jeg ved, at rigtig mange besøgende ser frem til at se dyrene som en del af oplevelsen på Agromek-turen«, siger Claus Hermansen, direktør for Agromek.

Faktaboks

Kvæg på Agromek

  • Udstilling og præsentation i Hal Q.
  • Dyrskue for malkeracer onsdag 27. november med 230 dyr tilmeldt (150 dansk holstein, 50 jersey og 30 røde).
  • Limousine og hereford dominerer blandt kødracerne.
  • InterBreed fredag 29. november.
  • Ca. 50 dyr udstilles hver dag.

Emneord agromek

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.