Effektive danskere lægger alt frem
Detaljerede regnskaber og effektivitet i verdensklasse er de centrale emner for en europæisk mælkekongres, som afholdes i Danmark i slutningen af juni.

Høj effektivitet og produktivitet inden for meget snævre rammer.

Det er, hvad der venter op mod 400 europæiske mælkeproducenter og fagrådgivere, når de i slutningen af juni ventes at gæste European Dairy Farmers årlige kongres, som i år afholdes i Danmark.

Temaet er at drive landbrug på kanten, fordi de danske landmænd set med europæiske briller er spændt godt fast i gæld, miljøhensyn og højere omkostninger. Og løsningerne har netop været at få mest mulig ud af jorden, køerne og produktionsanlæggene.

»Vi ligger helt i front, når det handler om at opnå en høj ydelse, malke mange kg mælk pr. arbejdstime og have et lavt timeforbrug pr. ko. Ser man på økonomien i form af fremstillingsprisen på mælk ligger Danmark i et mellemfelt«, fortæller Thorkild Moos, som foruden at være kvægchef hos LandboSyd også er analytiker for den danske afdeling af European Dairy Farmers.

Tal på tværs

Som et tillæg til medlemsskabet af European Dairy Farmers kan medlemmerne tilkøbe en årlig analyse af produktionsøkonomien, som kan sammenlignes på tværs af landegrænser. Et fast indslag i kongressens program er derfor også gennemgang af økonomien i de enkelte lande, ligesom medlemmerne i mindre workshops kan konfrontere hinandens tal.

Og der bliver gået til stålet, mener Johan Hoogeveen, mælkeproducent ved Jels, som har været medlem af foreningen siden 2009.

»Alle meninger bliver sagt i den ånd, at man gerne vil forstå hinanden og inspirere hinanden til at gøre det bedre. Og det tiltaler mig meget, at vi har en fri tone og tør lægge vores tal frem«, siger han.

Ekspansive peptalks

Under kongressen medvirker flere af de danske medlemmer som besøgsværter, ligesom de også præsenterer den danske tankegang om effektivitet.

Kongresprogrammet indeholder også indlæg udefra, herunder bl.a. fra Cristian Sweet, som er administrerende direktør hos Manuka Farms. Selskabet har flere end 14 farme med 40 mælkeproduktioner i Chile, og visionen er at vokse til 70 mælkeproduktioner allerede næste år.

Manuka Farms blev etableret tilbage i 2005 af en række progressive mælkeproducenter fra New Zealand, som så muligheder i mælkeproduktion i Chile.

European Dairy Farmers kongres afholdes i Kolding 25.-27. juni.

Faktaboks

Foreningen

  • European Dairy Farmers er en forening for medlemmer, primært i Europa. Hvert deltagende land har sin egen lokale forening.
  • Et medlemsskab koster 3.000 kr. Hertil kommer 3-3.500 kr. for økonomisk analyse.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.