Eksportør: Kontrakter kan blive en mulighed

Kontrakter på eksportdyr kan blive en mulighed, hvis køberne vil indgå langsigtede samarbejder, mener direktør.

Det vil bestemt også være i eksportørens interesse, hvis det bliver muligt at tegne kontrakter på levedyr. Men det kræver, at køberne er interesserede i at forpligte sig til længerevarende samarbejder.

Det siger Lars Kloster, direktør i VikingLivestock, til Lars Iversens efterlysning af, at mælkeproducenterne kan tegne kontrakter på overskudskvier, som de sikrer sig at kunne afsætte på et givet tidspunkt til en aftalt pris.

»Som eksportører er vi afhængige af at kunne afsætte for at kunne købe. Vi kan ikke garantere et salg, hvis dyrene ikke kan afsættes. Vi kan jo ikke malke dyrene, hvis de pludselig ikke kan afsættes«, siger Lars Kloster.

Mælkeproducenterne kan til gengæld i tilfælde af en glippet handel, lade kvier kælve ind og afsætte dem som malkende køer.

»Men kontrakter vil afgjort være en styrke for alle parter, så det arbejder vi gerne henimod«, siger Lars Kloster.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.