En nem og enkel løsning
Hvis pladsen er trang eller antallet af ædepladser reduceret, er gennemprøvet tysk båndfoder et enkelt alternativ til langt mere komplekse løsninger.

Det er i disse typer stalde samt i stalde med begrænsede adgangsforhold for moderne udfordringsteknik, at foderbåndet Eder FeedStar fra det familieejede tyske firma Eder kan være et oplagt alternativ. Enten ved udskiftning af et eksisterende system eller ved etablering af ungdyr-, fede- eller goldhold i ældre bygninger.

FeedStar fås i længder op til 100 meter, mens bredden kan tilpasses i alle mål fra 50 til 200 cm. Brudstyrken på det glasfiberarmerede pvc-bånd er 20 ton, og den forventede levetid er lang.

»Vi har besøgt gårde i Tyskland, hvor de har kørt over 20 år, før båndet skulle skiftes,« siger Helge Laursen fra den danske importør, Bulldog Agri. Han tilføjer, at trækstation, opruller, stålwire og elmotorer er driftssikre standardkomponenter, der let og billigt kan skiftes.

Båndet rulles op på en rulle ved indtrækning, når der skal fodres. Samtidig kan det tømmes for foderrester enten manuelt eller automatik med en afskraber. Fyldning af båndet kan ske helt eller delvist manuelt med en bugseret fodervogn som på Østergård, eller den kan ske med en eldrevet mikservogn, hvis styring kobles sammen med båndets styring og kan gøres automatisk. Et særligt reduktionsgear kan halvere hastigheden, når det fyldte bånd trækkes ind igen med stårwiren. Det sker så med fem meter i minuttet mod normalt ti, mens oprulningen ved tømning sker med ca. 50 meter i minuttet.

Eder har over 3.000 anlæg kørende i en række europæiske lande, mens importøren Bulldog Agri foreløbig har et anlæg i drift i Danmark og tre mere på vej.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.