Formand: Fin idé, men pengene mangler
Formanden for kødkvægsproducenterne er forbeholden over for forslaget om at opfede kalve af malkekvægsrace.

Idéen er fin, og vi skal selvfølgelig gerne hjælpe hinanden. Men det bliver næppe økonomisk bæredygtigt for os.

Sådan lyder Per Lynge Laursens vurdering af forslaget om, at kødkvægsproducenterne skal fede malkekvægskalve eller malkekvægskrydsninger frem for kødkvæg.

Som formand for Dansk Kødkvæg ser Per Lynge Laursen allerede nu en betydelig udfordring i at skabe økonomisk overskud hos producenterne. Og økonomien bliver næppe bedre ved at skifte kødkvæget ud med kalveopdræt, vurderer han.

Kødkvægsformanden er også skeptisk over for, om malkekvægskalvene og krydsningerne kan klare at pleje natur, som flere kødkvæg gør.

»Netop naturpleje er jo et job, som vores branche skal og vil byde ind på, fordi det gavner naturen at blive afgræsset, og fordi vi forhåbentlig kan tjene penge på at forestå afgræsningen«, mener Per Lynge Laursen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.