Formand: Gårdslagtninger kan være step et

Nye muligheder med gårdslagtning kan hjælpe problemet med nødslagtninger, mener Den Danske Dyrlægeforening.

Det bør blive muligt at nødslagte mindre halte dyr, som dermed enten undgår at blive aflivet og destrueret eller at gå flere uger i en skåneboks og så måske blive slagtet.

Det mener kvægdyrlæge Helle Slot, som er formand for Faggruppe Kvæg under Den Danske Dyrlægeforening.

Hun erklærer sig enig med chefdyrlæge Kenneth Krogh, LVK, i, at reglerne for nødslagtning er for firkantede, og at kvægbruget som helhed spilder ressourcer i form af destrueret kalve- og oksekød.

»Det er en problemstilling, som vi har arbejdet med i flere år, og jeg har ikke givet op«, siger hun.

Helle Slot mener, at de nye muligheder for gårdslagtning kan være første step på vejen til bedre mulighed for nødslagtning.

De nye regler for gårdslagtning giver mulighed for, at dyr, man af etiske grunde ikke ønsker transporteret til slagteri, kan aflives og afblødes hjemme og derefter transporteres til slagteri.

»Når de nye regler er afprøvet, kan vi formentlig igen trykke lidt på ønsket om flere nødslagtninger«, mener Helle Sloth.

Per Olsen, veterinærpolitisk chef hos Landbrug og Fødevarer, er enig.

»Vi arbejder på at få udvidet mulighederne for at få dyr slagtet, som ikke kan transporteres til slagteriet, men hvor dyret er slagteegnet. Det er spild af ressourcer, at landmanden skal aflive og destruere et dyr, som godt kan anvendes til konsum. Derfor er det en problematik, vi arbejder på at få løst«, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.