Frosten rydder op i bakteriefloraen
Sundhed og tilvækst er bedre i 20 graders frost og fygesne, end da kalvene gik inde i kostalden, er erfaringen hos Magne Landrø.

Kalvene bliver flyttet ud i nybyggeriet allerede den dag, de bliver født. Hele den ene langside er beregnet til de mindste kalve med plads til ti kalvehytter, men som regel er der kun brug for otte. Hver kalv har sin egen hytte og sit eget aflukke i de første to måneder. I hytterne er monteret varmelamper, og der strøs med rigelig halm.

Sne kan fyge ind

Kalvene får samlet set 12 liter mælkeerstatning, fordelt på tre fodringer i døgnet.

Desuden har de fri adgang til grovfoder, kraftfoder og vand fra første dag. Vandet er opvarmet og cirkulerer konstant, da vintertemperaturerne godt an komme ned på 20 minusgrader.

»Det ser faktisk ikke ud til at være et problem, snarere tværtimod. Så længe de ligger tørt i hytterne, har kalvene det godt. Frosten rydder godt op i bakteriefloraen, og vi har ikke længere syge kalve og tilmed højere tilvækst, end da kalvene gik i kostalden«, siger Magne Landrø.

»Af og til kan der fyge en del sne ind, og når fygningen er allerværst, kan det se ret voldsomt ud. Men sneen forsvinder hurtigt, og dyrene ser ikke ud til at tage skade. Det er faktisk værre, når temperaturen er omkring frysepunktet«, tilføjer han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.