Græsblanding afgør slætstrategien
Lad kravene til fordøjelighed styre slætstrategien med fire eller fem slæt.

Fire eller fem slæt? Det spørgsmål fylder en del i disse dage, hvor første slæt er i fuld gang eller meget tæt på, og hvor vejret har været til den kolde side en stor del af foråret.

Planteavlskonsulent Henrik Vinther og kvægbrugskonsulent Henning Pedersen gav en god tommelfingerregel på LMO’s store forårsmark- og staldvandring forleden på Slejgården ved Grundvad.

Styr efter at opnå en rigtig god fordøjelighed på mindst 75 procent FK org. stof og gerne lidt højere som på Slejgården, hvor målet er 78 procent i markerne med blanding 45.

»Hvis du vil over 75 procent fordøjelighed i blandingerne 45, 46, 47 og 49, så kræver det fem slæt at opnå det. Kører du med blandingerne 22 eller 35, er fire slæt tilstrækkeligt,« forklarede kvægbrugskonsulent Henning Pedersen de ca. 200 deltagere.

Stubhøjden bør være ca. otte cm i blandingerne 45, 46, 47 og 49 og kan være lidt kortere, ca. seks cm, i blanding 22 og 35.

Tjek kløveren

De to konsulenter opfordrede også til at vurdere kløverbestanden. Er den over 30 procent, kan der helt undlades at gøde mellem andet og tredje slæt.

Til gengæld bør gødningssprederen spændes på traktoren lige efter andet slæt, hvis der også blev givet handelsgødning til første slæt. Ellers vil det knibe med at nå at få græsset i gang igen, hvis der gødskes med gylle før andet slæt.

Faktaboks

Slætstrategien

  • Hvis målet er en høj fordøjelighed, skal blandingerne 22 eller 35 slættes fire gange, mens blandingerne 45, 46, 47 og 49 kræver fem slæt.
  • Stubhøjden bør være henholdsvis 6 og 8 cm efter slæt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.