Havre og raps kan erstatte soja
Det er muligt at fodre økologiske malkekøer til en høj ydelse uden soja.

Havre eller raps kan sammen med hestebønner helt overflødiggøre sojakager i fodringen af økologiske malkekøer, skriver Seges, Økologi på landbrugsinfo.

Det er dermed muligt at blive selvforsynende med protein - selv i højtydende økologiske besætninger med ydelser over 10.000 kg EKM.

Let at dyrke

Havre er i forhold til raps den billigste og letteste afgrøde at frembringe. Havren udnytter kvælstof i en længere periode og er udbyttesikker. Eneste minus er skaldelene, som samlet set gør, at havren indeholder mindre stivelse og flere tungtfordøjelige kulhydrater.

Rapsfrø har et højt fedtindhold, men de skal valses eller formales inden udfodring. Raps er også en kunst at dyrke, da planten skal være kraftig og i god vækst for at kunne konkurrere mod ukrudt, glimmerbøsser og rapsjordlopper.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.