Hospital vil lære af uheld med kvæg

Arbejdsmediciner vil et spadestik dybere end statistikkerne, når det gælder arbejdsulykker med kvæg. Meld dig!

Hvad gjorde du, hvad gjorde dyret – og hvordan var omgivelserne?

Sådan lyder essensen af spørgsmålene, når souschef Kent Nielsen ved Arbejdsmedicin, Regionshospitalet Herning, om kort tid sender email til danske kvægbrugere for at bore dybere i, hvordan arbejdsulykkerne sker med kvæg. For håndtering af kvæg er stadig den mest risikable aktivitet i landbruget.

Statistikkerne fortæller mest om, hvorvidt der er tale om brækkede hænder, trykkede ribben eller kvaste fødder, men ikke om, hvad der var den nærmere årsag til, at det skete. Derfor skal undersøgelsen kaste lys over, hvad der var de fysiske rammer omkring ulykken, dyrenes adfærd og de involveredes adfærd.

Resultatet af forskningsarbejdet bliver både anbefalinger til indretning af stalde og en liste over de tegn, der kan tyde på øget risiko for ulykker, når man arbejder med dyrene.

Undersøgelsen indgår i et forskningssamarbejde mellem Seges Region Midtjylland og Aarhus Universitet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.