Hvilken nedfælder giver størst majs?
Fem nedfældere dyster på Grovfoder-ekskursionen om den mest præcise placering af gylle som startgødning til majs

Ved grovfoderekskursionen 13. juni kan du hos Jacob Petersen vurdere, hvilken nedfælder til placering af gylle majsen vokser bedst efter, og du kan også bese maskinerne.

30. april blev fem forskellige typer af nedfældere til placering af gylle til majs demonstreret.

Alle nedfældere har placeret gylle i dybdeharvet jord.

Enkelte af nedfælderne har også placeret gylle i ubearbejdet jord, som det praktiseres i dyrkningssystemet strip-till.

Der er placeret gylle med følgende nedfældere: Horsch Fokus CS (den, som er brugt til det øvrige areal hos Jacob Petersen), GePo, Sagros forsøgsnedfælder, Samson Strip-Till og en hjemmebygget nedfælder fra Varde Maskinstation.

Forsøg viser merudbytte

Placering af gylle til majs giver en startgødningseffekt og en bedre udnyttelse af gyllen.

I forsøgene har placering af gylle tilsat en nitrifikationshæmmer og uden startgødning givet omkring 700 foderenheder mere pr. ha end traditionel dyrket majs med startgødning.

Tilsættes ikke en nitrifikationshæmmer, har udbyttet godt og vel været på niveau med traditionel dyrket majs med startgødning.

Se hele dagens program og tilmeld dig og dine medarbejdere til grovfoderekskursionen 13. juni på hjemmesiden www.grovfoderekskursion.dk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.