Købers marked for gylle

Nu, hvor den animalske produktion afkobles fra krav til udbringningsarealet herhjemme, er de hollandske erfaringer med en lignende reguleringsordning interessante.

LandbrugsAvisen har besøgt en række mælke- og slagtekalveproducenter i Holland, som alle betaler mellem ni og femten euro (svarende til til 67,5-90 danske kroner) til hollandske planteavlere pr. kubikmeter gylle, de ikke selv har udbringningsareal til. Om vinteren kan prisen være op til 20 euro (150 danske kroner).

»Det er købers marked, og man kan godt opleve, at det bliver udnyttet til at presse prisen yderligere op,« siger slagtekalveproducent Kees van Herk.

Der er meget lidt landbrugsjord til salg, og med priser op i nærheden eller over 700.000 kr./ha er det ikke en løsning. Der er heller ikke politisk vilje til at hjælpe en større hollandsk biogasproduktion på ren gylle i gang.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.