Køernes komfort er alfa og omega

Sengene skal være så gode, at køerne ligger så meget som muligt, for det giver mest mælk.

Køernes velbefindende er alfa og omega. De har sand i sengebåsene i stalden fra 2015, og den nye stald var med til at give et løft i ydelsen. Stalden opfylder de regler, der gælder nu, så køerne har plads og ligger godt. Og jo mere de ligger, des mere mælk, giver de, og når de ligger godt, holder de længere.

»Gamle køer kan bare give meget mælk, hvis man kan få dem til at holde«, pointerer han.

Efter hedebølgen i 2018 blev der køb fire helikoptere til stalden, og de har også vist effekt.

»Køerne falder stadig lidt i ydelse, når det bliver varmt, men ikke helt så meget, efter vi fik helikopterne«, siger Mads Stokholm Pedersen.

Avl

Den gode komfort i stalden gør, at avlsplanen kan fokusere lidt mere på ydelse end ellers.

»Vi avler efter NTM (bedste økonomiske fremgang, red.) med blik over til Y-indekset. Vi bruger kun tyre med over 120 i Y-indeks. Vi behøver ikke skele så meget til fremgang for klove osv., når vi har høj ko-komfort i stalden«, forklarer han.

Hvis Mads Stokholm Pedersen selv skal pege på noget, han har ændret på med succes ud over sand i sengebåse, er det goldkofodringen. De forsurer foderet til goldkøerne i den sidste del af goldperioden, så køerne ikke så nemt får mælkefeber efter kælvning.

»Det er svært at sætte tal på, hvad det gør, men vi kan mærke, at overgangen til laktation er mere problemfri«, siger han.

Grovfoderekskursion

Ved årets grovfoderekskursion går turen bl.a. til Mads Stokholm Pedersen ved Ribe, og der bliver rig lejlighed til at se og snakke med ham, kolleger og eksperter fra Seges om, hvordan man får høj ydelse og god økonomi.

Desuden går turen til Svend Schøler, som også har fokus på godt grovfoder, og som man kan læse mere om i Magasinet Kvæg, der kommer på mandag.

Tid

15. juni kl. 8.30-16.30 - bemærk ny dato

Tilmelding åbner snart hos Seges.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.