Kalvenes basispris står stille - og intet peger på stigninger

Flere mælkeproducenter er begyndt at efterspørge højere priser for spædkalve, fordi noteringen for okse- og kalvekød er steget med raketfart i andet halvår.

Men der er ikke meget, der tyder på, at basisprisen eksempelvis vil nærme sig 800 kroner for en 50 kgs kalv, som ellers var et normalt niveau for år tilbage. Det vurderede ugens klummeskribent på Kvæg Plus.

Argumenterne imod betydelige prisstigninger er, at der er rigeligt med kalve på markedet, og flere vil komme til efter nytår, hvor det ikke længere er tilladt at aflive kalve. Hertil kommer, at slagtekalveproducenternes foderomkostningerne er steget betragteligt, så prisstigningerne på kødet betyder kun, at økonomien i kalveproduktionen kan løbe rundt. Det er ikke en guldrandet forretning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.