Læg plastik på møgstakken og slå fluerne ihjel
Plastik på møgstakken vil få temperaturen til at stige og fluerne til at dø.

Hyppig udmugning og overdækning af møgstakken er to effektive metoder til at bekæmpe og begrænse en eventuel flueplage.

Det skriver dyrlæge Lene Jensen, LVK, i et nyhedsbrev til kalveproducenter.

Hun råder til, at møddingens friske del holdes så lille som muligt. Helst bør stakken overdækkes, fordi temperaturen herved stiger til over 45 grader, og det kan fluer ikke overleve. Overdækningen begrænser samtidig hunfluens adgang til at lægge æg i friskt møg.

Har man dybstrøelse i stalde, bør det udmuges ofte.

Fluer foretrækker fast møg frem for gylle, men har man blindgyder i gylleanlægget eller gyllekanaler med stillestående gylle, bør disse spules minimum hver 12. dag for ikke at blive et tilholdssted for fluer.

Kemisk bekæmpes fluer bedst med Neporex. Effekten afhænger af hyppigheden snarere end mængden. For effektiv bekæmpelse bør der vandes med Neporex-opløsning tre til fem dage efter udmugning og herefter minimum hver 14. dag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.