Landmand køber ekstra, lille fuldfodervogn

På Mors har mælkeproducent Niels Holger Nordendahl netop investeret i en mindre brugt fuldfodervogn. Til kvaegplus.dk fortalte han, at den lille fuldfodervogn skal bruges til at blande rationerne til goldkøer og kælvekvier.

Disse rationer er så små, at det kniber for bedriftens store fuldfodervogn at mixe dem korrekt. Det går meget bedre med den lille vogn, er hans foreløbige erfaring.

Niels Holger Nordendahl fodrer goldkøer og kælvekvier efter principperne i fasefodring. Han har dog valgt at have to close-up-hold med henholdsvis lav og høj energistyrke i foderrationen. Kælvekvier og goldkøer med lavt huld får rationen med høj energimængde, og resten går i holdet med en lidt lavere foderstyrke. Kvierne starter bedre ud efter kælvning både ydelses- og sundhedsmæssigt, lød det fra Niels Holger Nordendahl.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.