Det kan godt være, at der ikke er et betydeligt marked for den type mælk lige nu. Men hvis mejeridirektøren kan se et potentiale på længere sigt, er jeg klar til omstilling nu.
Økologisk mælkeproducent Evald Vestergaard, Hinge, er ikke bange for at være frontløber.
Derfor håber han også på, at det bliver muligt at inddrage fedtprofilen i avlsarbejdet, så hans besætning over de kommende generationer producerer mælk med sundere fedtsyrer.
»Jeg har det grundlæggende sådan, at vi skal rykke os i takt med forbrugerne. Og det kan godt være, at de ikke er helt klar til den type mælk endnu, men jeg tror på, at det kan blive en parameter, som vi skal sælge vores produkter på om få år«, vurderer Evald Vestergaard.
Alle skal med
Den erfarne mælkeproducent er dog også bevidst om, at hvis man eksempelvis vil ændre avlsmålet for at ændre mælkens sammensætning, skal beslutningen forankres i mange led. Det er ikke nok, at han alene tror på og vil i den retning.
»Det kræver jo, at vi er en kritisk masse i form af landmænd, som vil efterspørge det avlsmål, og mejeriet skal også kunne se en forretning. Og vi skal også være klar på at fortælle forbrugerne, hvad den type mælk kan i forhold til standardmælk«, mener Evald Vestergaard.
Faktaboks
- Erene og Evald Vestergaard, Hinge
- 180-200 køer, fortrinsvis krydsninger
- Økologi
- Eget mejeri og andelshaver hos Naturmælk
Kommentarer