Malk hurtigt ud, og øg indhold af antistoffer

Hurtig udmalkning af råmælk kan øge råmælkskvaliteten fra samtlige nykælvere. Det kræver planlægning, men kun minimal eller ingen økonomisk investering, og vil øge antallet af stærke og sunde kalve. Moderdyr danner kun en begrænset mængde antistoffer til udskillelse i råmælken. Til gengæld begynder koen at producere mælk, så snart hun har kælvet. Og nutidens topmalkere producerer rigtig meget mælk, hvilket fortynder råmælken væsentligt. Derfor øges råmælkskvaliteten, hvis nykælvere malkes lige efter kælvning.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.