Mange løsninger udviklet på stedet

Byggeriet af de nye forsøgsstalde har krævet godt samarbejde og kreativ problemløsning.

Det er en række af branchens mest erfarne firmaer, der har vundet de enkelte entrepriser. Entreprenørfirmaet Henriksen & Madsen er hovedentreprenør med den erfarne Anders Hollesen som projektleder på pladsen i Foulum. DanEgtved leverer inventar, mens SAC står for malkestald og ko-logistikken.

Netop erfaring har der været god brug for, understreger chefkonsulent Jens Bech Andersen, Institut for husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet. Han er bygherrerepræsentant og kommende leder af forsøgsfaciliteterne. Han var i øvrigt den første forsker til at lave forsøg på det gamle DKC.

»I udbudsmaterialet har vi for eksempel blot skrevet, at køerne skal separeres. Efterfølgende er der så udviklet en løsning. Derfor er der grund til at rose samarbejdet, som har krævet en del af de enkelte leverandører og projektlederen«, siger han og understreger, at tidsplanen har været stram.

Tages i brug i etaper

Projektleder Anders Hollesen har lavet al tegnearbejdet og har derfor både overblikket og kender detaljerne i dybden.

Han har arbejdet tæt sammen med bygherren og de øvrige leverandører for at udvikle løsninger undervejs, der kunne opfylde Aarhus Universitets ønsker og krav.

»Der er arbejdet forbilledligt godt og hurtigt på byggeriet, og vi forventer at kunne tage det i brug i etaper i begyndelsen af 2020«, konstaterer Jens Bech Andersen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.