Nu kommer Ko-viden

Tæt samarbejde mellem kvægbrugets store spillere skal løfte kvægrådgivningen i Danmark. Navnet er Ko-Viden.

Kvægbruget samler nu kræfterne med et nyt rådgivningssamarbejde kaldet Ko-Viden. Det er KvægXperten, LandboNord, VKST, Velas, SAGRO, Syddansk Kvæg, Landbrug & Fødevarer, VikingDanmark og Seges Innovation, som fremover vil arbejde tættere sammen og sikre, at ny viden kommer hurtigere ud at arbejde på bedrifterne.

Parterne forpligter sig til at bidrage med både viden, menneskelige ressourcer og økonomi – eksempelvis i forbindelse med udviklingsprojekter og ekspertgrupper.

Et af de første konkrete tiltag bliver at nedsætte ekspertgrupper inden for en række fagområder – eksempelvis kalveområdet. Ekspertgrupperne tager fat i den nyeste viden fra både ind- og udland og sikrer, at rådgiverne har den med ud til landmændene. Grupperne skal også sørge for, at aktuelle problemstillinger tages med i forsknings- og udviklingsaktiviteter.

Hurtigere deling

Formand for Landbrug & Fødevarer Kvæg, Christian Lund, lægger ikke skjul på, at han er begejstret for Ko-Viden.

»Med et tættere og gensidigt forpligtende samarbejde sikrer vi et hurtigere flow af viden og erfaring på tværs af rådgivningen. Det, at kompetencer lægges sammen, vil skabe synergi og styrke udviklingen af både rådgivningen, rådgivningsprodukter og af værktøjer til kvæglandmændene«, forklarer Christian Lund.

Skarpere rådgivere

Også formand for VikingDanmark Anders Levring ser frem til samarbejdet:

»I Viking vil vi gerne bidrage til, at viden hurtigst muligt bliver delt og dermed giver værdi for kvægbrugeren. Med et tæt samarbejde i Ko-Viden skaber vi rammer og rum til udvikling af endnu skarpere rådgivere - til gavn for hele branchen«, siger han.

Effektiv implementering på bedrifterne

Blandt de deltagende DLBR-virksomheder glæder formand for faggruppe kvæg i Sagro Kristian Gade sig også over det nye samarbejde, og han ser frem til en konstellation, hvor rådgivningen står endnu tættere sammen om udvikling og vidensdeling.

»For mig at se er det helt nødvendigt i denne tid, hvor vilkårene for kvægbruget er så hastigt under forandring«, lyder det fra Kristian Gade, og rådgivningschef i LandboNord Merete Lehmann Andersen supplerer:

»Vi ser frem til et styrket samarbejde på tværs af vores kvægrådgivninger, hvor et styrket netværk og sparring på tværs vil være med til at udnytte alle de kompetencer, vi har, til at styrke landmandens bundlinje og sikre, at rådgiverne altid er opdateret med nyeste viden«.

Formanden for rådgivningen i Fjordland, gårdejer Lars Kristensen, der er repræsenteret via KvægXperten er også glad for, at kvægrådgivningerne har fundet sammen og nu vil udvikle i flok.

Samme rådgiver som før

Den enkelte kvægbruger skal fortsat tage fat i sin sædvanlige rådgiver. Men i kraft af Ko-Viden sikres det, at rådgiveren er helt opdateret på den nyeste viden og værktøjer inden for sit område. Og han eller hun vil samtidig have et netværk af specialister at trække på og evt. inddrage i rådgivningen.

Faktaboks

Ko-Viden:

  • Hurtigere og mere målrettet udvikling af nye løsninger
  • Hurtigere implementering
  • Fagligt opdaterede og specialiserede rådgivere
  • Tiltrækning, fastholdelse og oplæring af nye rådgivere

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.