Oplagt forretning: Dækning af ensilage
For mange bedrifter er det svært at skaffe tre-fem mand ekstra hen på aftenen, så hvorfor har et firma ikke grebet opgaven med at hjælpe med at dække ensilage som et nyt forretningsområde? spørger mælkeproducent.

Det undrer mig egentlig, at der ikke er firmaer, der har set en forretning i at hjælpe med at dække ensilage ned«.

Sådan siger den økologiske mælkeproducent Harro Marquardsen ved Løgumkloster.

Han var en af værterne for årets grovfoderekskursion og lagde silo til en demonstration af SilageSafe-systemet, idet hans første slæt græs blev dækket med det.

Bedriften med 350 årskøer er i fuld gang med at fodre græsensilagen op, og der ses ikke spild af betydning. Men, understreger Harro Marquardsen, bedriften er vant til at køre ensilagen godt sammen og håndterer udtagning hensigtsmæssigt, så spildet er altid minimalt.

Oplagt til ’lagkage’

Han vurderer, at SilageSafe-systemet ikke er relevant på hans bedrift, fordi han allerede har folkene, dæksiderne og nettene til at dække på vanlig vis.

»Jeg kan nu godt se systemets berettigelse, hvis man lægger flere slæt græs i samme silo. Og jeg forstår også de problemer, bedrifter kan have med dækning, hvis de ikke har det fornødne mandskab til opgaven. Det er også derfor, jeg efterlyser et firma, der kan hyres ind til at løse opgaven, for fire-fem mand ekstra er ikke nemme at skaffe ud på aftenen, når der skal dækkes«, siger han.

Faktaboks

Fauerby:

  • Harro Marquardsen har 350 årskøer og driver godt 400 hektar på bedriften Fauerby ved Løgumkloster. 
  • Bedriften står selv for en stor del af markarbejdet bl.a. for at sikre ekstra hænder til hjælp i kvægbruget.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.