Quick-fix til sunde kalve
Nyt diætetisk tilskudsfoder kan tilsættes direkte i skålen under udfodringen, hvis kalven viser det mindste tegn på sygdom som for eksempel diarré.

Dialyt Express er en nyhed fra Vilofoss, som leveres klar til brug.

Det diætetiske tilskudsfoder er en såkaldt rehydreringsblanding bestående af elektrolytter, lettilgængelig energi og plantekstrakter, som har til formål at opretholde eller genoprette en række balancer i kalvens krop, som er blevet forstyrret pga. tarmproblemer. Det kan være eksempelvis væske-, elektrolyt-, energi- eller pH-balancen.

Dialyt indeholder natriumacetat som buffer som alternativ til natriumbikarbonat, og det gør, at Dialyt Express kan tilsættes direkte i mælkeskålen i samme arbejdsgang som selve mælkefodringen, hvis der ses det mindste tegn på utrivelighed hos kalven. Midlet afblander ikke og behøver ikke omrøring i mælken.

Behandler straks

»Vi ser det som en stor fordel, at man kan have en dunk Dialyt Express med rundt med mælketaxaen. Hvis man ser en ’løs’ mave, skal man ikke lave et notat og huske at komme tilbage til kalven for at undersøge og eventuelt behandle den, men kan tildele Dialyt Express direkte i skålen med det samme. Vi anbefaler det brugt ved diarré, men også ved andre situationer, hvor der skal støttes op om kalven, for eksempel ved flytning, fravænning eller ved nye kalve på holdet«, forklarer produktchef Per Theil-gaard, Vilofoss.

Faktaboks

Natriumacetat:

  • Dialyt indeholder natriumacetat som buffer som alternativ til natriumbikarbonat, og det gør, at Dialyt Express kan til-sættes direkte i mælkeskåleni samme arbejdsgang som selve mælkefodringen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.