Rådgiver: Her tænker man på personalets velvære

Logistikken og valget af malkefaciliteter tager hensyn til medarbejdernes ve og vel, mener rådgiver.

Det er et godt sted at arbejde. Her tænker man på personalets velvære.

Sådan lød det anerkendende fra kvægrådgiver Kristina Krogh Jensen, LandboNord, da rådgivningsvirksomheden forleden afholdt arrangement på Lundergaard ved Hjørring.

»Med valget af malkekarrusselen har Jonas Risager kombineret ønsket om effektivitet og gode forhold for medarbejderne. De går ikke nede i en grav. De arbejder sammen i et lyst rum, hvor de øvrige på gården let kan gå forbi og tage en snak. Man føler sig ikke alene«, kommenterede Kristina Krogh Jensen.

Malkecentret er placeret i midten af bygningsmassen, og flere porte kan åbnes, så der kommer ekstra lys og luft ind til glæde for køer og malkere.

»Samtidig gør placeringen, at det ikke trækker ind, når portene åbnes. Det er et godt arbejdsmiljø«, siger Kristina Krogh Jensen.

Udsyn fra foderbordet

I kostaldene bemærkede mange, at fodergangen er hævet for at give plads til foderkummer. Med kummerne kan køerne altid nå foderet, som ikke skal skubbes ind.

»Foderbordets højde har den positive bonus, at man får et godt overblik over køerne, fordi man kan se alt«, fortalte Jonas Risager.

Kristina Krogh Jensen pegede også på, at foderbordets højde gør, at køerne kan se, hvem der går eller kører igennem stalden.

»Jeres køer er meget rolige, og jeg tror, at det hænger sammen med, at de også kan se os. Så overblikket gælder for både mennesker og køer«, sammenfattede Kristina Krogh Jensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.